رستگاری از شاوشنگ (به انگلیسی: The Shawshank Redemption) فیلمی است به کارگردانی فرانک دارابونت و محصول سال ۱۹۹۴ شرکت آمریکایی کلمبیا پیکچرز است که بر اساس رمانی از استفن کینگ ساخته شده است و در آن تیم رابینز در نقش اندی دوفرین و مورگان فریمن در نقش الیس «رد» ردینگ بازی میکنند. در مراسم جایزه اسکار سال ۱۹۹۴ این فیلم نامزد هفت اسکار شد (بهترین فیلم, بهترین بازیگر–مورگان فریمن, بهترین فیلمنامه, بهترین فیلمبرداری, بهترین ویرایش فیلم, بهترین موسیقی فیلم، و بهترین صدابرداری) اما نتوانست حتی یکی از آنها را به دست آورد. این فیلم در حال حاضر در لیست 250 فیلم برتر تاریخ سینما در سایت معتبر IMDB رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
داستان فیلم: داستان رستگاری شاوشنگ در سال ۱۹۶۴ اتفاق میافتد و درباره یک بانکدار به نام اندی دفرسن (تیم رابینز) است که اشتباهاً به جرم قتل همسرش به حبس ابد در زندان ایالتی شاوشنگ محکوم میشود. او در زندان با فضایی پر خشونت و رشوه خواری مواجه میشود. در این خلال با زندانی سابقه داری به نام رد (مورگان فریمن) که به کار قاچاق کالا از بیرون به داخل زندان مشغول است، طرح دوستی میریزد و به کمک او موفق به فرار میشود. او ابتدا خود را نزد رئیس زندان عزیز جلوه میدهد و با گرفتن یک انجیل در دستش و خواندن آیات آن نظر رئیس زندان را به خود جلب میکند، چندی بعد در کتابخانه ی زندان کار میکند و پس از آن امور حسابداری رئیس زندان را انجام میدهد. در این دوران با فردی آشنا میشود که به او اعتراف میکند که همسر اندی را کشته است اما رئیس زندان با شنیدن این سخنها اندی را در انفرادی میاندازد. اندی با یک چکش کوچک که از رد گرفته بود و آن را در کتاب انجیل مخفی کرده بود دیوار زندان را میکند و عکسی را در جلوی سوراخی که کنده بود قرار میدهد و پس از بیست سال از آنجا فرار میکند. رد هم به دنبال او میآید و رئیس زندان هم طی حوادثی مجبور به خودکشی میکند.
تفاوتهای فیلم با داستان اصلی
این فیلم از داستان ریتا هیورث و فرار از شاوشنگ از استفن کینگ برگرفته شدهاست، اما تفاوتهایی بین فیلم و داستان اصلی وجود دارد که بعضی از آنها عبارتاند از:
تفاوتهای فیلم با داستان اصلی
این فیلم از داستان ریتا هیورث و فرار از شاوشنگ از استفن کینگ برگرفته شدهاست، اما تفاوتهایی بین فیلم و داستان اصلی وجود دارد که بعضی از آنها عبارتاند از:
- در داستان زندان بان در کنار اندی میآید و میرود، در حالی که در فیلم زندان بان تا لبه ساختمان نزدیک او میشود و با او صحبت میکند.
- در داستان رد هرگز مسئول کتابخانه زندان نمیشود.
- در داستان اندی کفشهای رئیس زندان را نمیدزد.
- در داستان ویلیامز به یک زندان ناامن فرستاده میشود و ترجیح میدهد که کشته شود.
- در کتاب رد یک فرد انگلیسی-ایرلندی است در حالی که در فیلم یک سیاه پوست است.
- در داستان اندی در سال ۱۹۶۶ فرار میکند در حالی که در داستان در سال ۱۹۷۵ فرار میکند.
- حادثه 'نمایش فیلم' در داستان هرگز اتفاق نمیافتد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر